Välkommen till Eksjösektionen

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

Aktuellt

 • Så mycket betalar vi för vardagsvin
  Riks

  Publicerat:

 • Dofttävlingen på Vin & Deli i Göteborg
  Riks

  Publicerat:

 • Vinstugan: Hur mycket betalar du för vardagsvin?
  Riks

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
 • Eftermiddagsprovning

  Odd Fellow-lokalen - 2023-04-02

 • Famille André Lurton: Vinprovning med Sven-Göran "Stisse" Andersson PRELIMINÄR INFORMATION

  Odd Fellow-lokalen - 2023-05-05

Utbildningar

Mer om oss

Årets vinort

Årets vinort 2023 är Alto Adige – Italiens nordligaste och mest alpina vinregion. Med sin historiska koppling och närhet till Österrike är det lite av en blandning av germansk stringens och italiensk charm.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.

Årets bästa vin

Vilka blir årets favoriter på temat chardonnay? Medlemmarna nominerar och röstar fram Årets bästa vin 2023 – medlemmarnas val. Senare i år utser våra provningsgrupper Årets munskänksvin 2023 på samma tema.