Välkommen till Munskänkarna Piteåsektionen

Vill du lära dig mer om vin då är Munskänkarna det naturliga valet. Vi har provningar och utbildningar på alla nivåer. Vårt valspråk i Piteå är: "Ju mindre du kan desto bätt re, för då har du mer att lära dig"

 

Höstens första aktiviteter blir en glasprovning med Champagnejen den 3/9 följt av "Vintrender on Tour" den 4/9 på Ångbryggeriet. Mässan är fullbokad och det finns fem platser kvar på middagen.

Förutom de aktiviteter som ligger ute på hemsidan tillkommer det en provning i oktober och i november. Det blir vinmässa på Piteå Stadshotell den 30/10 (mer info om det vecka 36). I november kommer vi att starta en introduktionsutbildning. 

Om du har några frågor går det bra att kontakta sektionsordförande Erik Grödahl på 076-0393333 eller epost (erik@grodahl.se)

Varmt välkommen till Munskänkarna Piteåsektionen! 

Senast uppdaterad 2021-08-31

Aktuellt

 • Vinets dag 22 januari
  Riks

  Publicerat:

 • Resultat för praktiskt 3-betygsprov
  Riks

  Publicerat:

 • Regionfinal 2021
  Riks

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
 • Julfest och 26-årsjubileum

  Ej bestämt - 2021-12-11

Utbildningar
 • 2-betyg kurstillfälle 4 - Frankrike röda viner

  Digitalt via Zoom - 2021-12-12

Mer om oss

Årets vinort 2020 och 2021 - Roussillon

Vi har beslutat att Årets vinort 2021 ska vara Roussillon även i år.

Årets vinkrogar

Varje år utses Årets vinkrogar. Vinkrogarna bedöms efter hur rikt utbud av viner de har.
Hur många av vinerna som serveras i glas och att vinlistan är informativ. Prispåslaget ska vara lägre på dyrare viner för att uppmuntra till att dricka bättre och mindre!

Recept och vin

Vinbanken i samarbete med Munskänkarna skapar successivt en receptbank med förslag på passande viner. Här läggs nya recept ut regelbundet.

Vill du veta mer om vin?

Trött på att alltid fråga andra till råds om vin? Osäker på vilka viner som passar till maten du tänker laga? Eller vad som menas med terroir? Då kanske Munskänkarna kan vara något för dig.