Välkommen till Munskänkarna Piteåsektionen

Vill du lära dig mer om vin då är Munskänkarna det naturliga valet. Vi har provningar och utbildningar på alla nivåer. Vårt valspråk i Piteå är: "Ju mindre du kan desto bättre, för då har du mer att lära dig"

I fredags hade vi säsongsavslutning där temat var "Vart är vi på väg" med sherry, öl och vin i glasen. Nu tar vi sommarledigt och startar om igen fredagen den 26/8 då Jerker Delsing kommer att hålla en provning på temat Grenache. Mer info om höstens aktiviteter kommer under denna vecka.

Senast uppdaterad 2022-06-13

Aktuellt

 • 115 nya tvåbetygare
  Riks

  Publicerat:

 • 26 000-medlemmarstrecket passerat
  Riks

  Publicerat:

 • Munskänkarna positiva till Winefinder-domen
  Riks

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
 • Garnacha/Grenache

  Ångbryggeriet - 2022-08-26

 • Vinmässa

  Piteå Stadshotell - 2022-10-29

Utbildningar

Mer om oss

Årets bästa vin

Årets bästa vin är ett nytt initiativ i föreningen Munskänkarna. Temat för 2022 års upplaga är Spanien och de tre kategorierna är rött respektive vitt vin samt sherry.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.

Årets vinort 2022: Jerez

Det var framför allt den snabba och spännande utvecklingen vad gäller kvalitet, hantverksmässighet, vingårdsbeteckningar och vinstilar som gjorde att valet av Årets vinort för 2022 föll på just Jerez.