Välkommen till vår sektion!

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

Katrineholmssektionen bildades 1995 och har sedan dess haft en ständig tillväxt. 

6 gånger per år arrangeras möten där vi träffas, provar vin, umgås och har trevligt.

För det mesta har vi någon form av tema; rött vin, vitt vin, ett visst land eller distrikt, särskilda druvor mm. Ibland äter vi något gott i samband med provningen; vin och mat i kombination förhöjer naturligtvis njutningen på våra träffar!

Då och då bjuder vi även in föreläsare som berättar om olika vinrelaterade ämnen. Det kan vara ett visst vindistrikt, en speciell druva eller vinmakande i allmänhet. 

Vi ordnar också utbildningar i form av kurser där vi studerar vin på djupet. Kursmaterialet följer Munskänkarnas centralt fastställda riktlinjer och innehåller både teoretiska och praktiska moment. Kurserna resulterar i betyg på olika nivåer: Betyg 1, Druvbetyg, Betyg 2 och Betyg 3 där betyg 3 är den högsta nivån. 

Katrineholmssektionen är rikskänd för sin höga närvarofrekvens samt för sin alltid goda och lättsamma stämning vid träffarna!

Undrar du över något så tag gärna kontakt med någon av oss i styrelsen, du hittar våra kontaktuppgifter under Om oss.

 

 

Provningstillfällen 2022:

1. Årsmötet Lördag 5 februari 2022 v.5 

2. Söndag 3 april 2022 v.13

3. Söndag 15 maj 2022  v.19

4. Söndag 11 september 2022 v. 36

5. Söndag 30 oktober 2022 v. 43

6. Söndag 27 november 2022 v. 47

Plats: Odd Fellow-huset, Sveavägen 36

 

 

Aktuellt

 • Tävla och vinn boken Hip Wines Mallorca
  Riks

  Publicerat:

 • Dags att nominera Årets vinort 2023
  Riks

  Publicerat:

 • Vinnarna i årets blindprovningstävling
  Riks

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
Utbildningar

Mer om oss

Årets bästa vin

Årets bästa vin är ett nytt initiativ i föreningen Munskänkarna. Temat för 2022 års upplaga är Spanien och de tre kategorierna är rött respektive vitt vin samt sherry.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.

Årets vinort 2022: Jerez

Det var framför allt den snabba och spännande utvecklingen vad gäller kvalitet, hantverksmässighet, vingårdsbeteckningar och vinstilar som gjorde att valet av Årets vinort för 2022 föll på just Jerez.