Välkommen till vår sektion!

Föreningen Munskänkarna är en ideell förening som bildades 1958 och är idag en landsomfattande vinprovarorganisation med cirka 25 000 medlemmar. Vi finns på över 170 orter i Sverige och utomlands.

Lundasektionen av Munskänkarna bildades 1978. Vår målsättning är att presentera spännande och utvecklande vinprovningar och vinkurser med högkvalitativa viner för såväl nybörjaren som den erfarne vinkännaren. Samtidigt försöker vi avdramatisera en del av de uppfattningar som tyvärr ibland förknippas med vinprovning. Vi har en härlig blandning av både kvinnliga och manliga medlemmar i alla åldrar. Vi erbjuder hög kvalitet utan att det behöver kosta så mycket.

Vårt syfte är att öka kännedom och kunskap om vin och andra ädla drycker, samt verka för goda och måttfulla dryckesseder. Detta gör vi genom att erbjuda vinprovningar och olika vinutbildningar.

Styrelsen i Lundasektionen

  • Björn Fredriksson Möller, sekreterare, 3-betyg  • Peter Johansson, Nysläppsprovningsansvarig, 2-betyg  • Jörgen Bergengrip, Specialprovningsansvarig, 3-betyg