Välkommen till Munskänkarna i Lund!

Vi arrangerar vinprovningar och kurser för våra medlemmar och för gäster. Vi vill sprida kunskap och intresse för vin, men också skapa en mötesplats där du som vinintresserad kan träffa likasinnade. Välkommen!

Information om vårens verksamhet

Igen så måste vi nu vänta med våra fysiska provningar.

Vi bevakar läget med pandemin och kommer att bjuda in till provningar så fort FHM ger rekommendationer som gör att vi på ett säkert sätt kan genomföra våra provningar.

Under våren planerar vi att ha tema Italien, Giro d'Italia, på våra ordinarie provningar.

Årsmötet hoppas vi kunna genomföra i mitten på februari, med en fysisk Dîner vinicole på Grand Hotel i Lund. Den planeras att genomföras med glesare dukning än tidigare år, enligt rådande restriktioner.

 

Vill du komma i kontakt med någon i styrelsen, använd länkarna under "Om oss".

 

Notera en "egenhet" i vårat boknings system

Systemet kan inte hantera redigeringar (tex efteranmälningar), även om det ser så ut.
En efteranmäla resulterar i att din egen bokning försvinner.

 

Om Munskänkarna

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

Genom våra provningar, erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Med ökad kunskap kommer nyfikenheten att lära och förstå mer.

Du hittar mer information om hur du blir medlem, våra provningar och utbildningar i menyn.

Varmt välkommen till vår sektion!

Aktuellt

 • 115 nya tvåbetygare
  Riks

  Publicerat:

 • 26 000-medlemmarstrecket passerat
  Riks

  Publicerat:

 • Munskänkarna positiva till Winefinder-domen
  Riks

  Publicerat:

På gång

Våra aktiviteter för den här säsongen är över men vi återkommer snart med nya.

Varmt välkommen åter!

Mer om oss

Årets bästa vin

Årets bästa vin är ett nytt initiativ i föreningen Munskänkarna. Temat för 2022 års upplaga är Spanien och de tre kategorierna är rött respektive vitt vin samt sherry.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.

Årets vinort 2022: Jerez

Det var framför allt den snabba och spännande utvecklingen vad gäller kvalitet, hantverksmässighet, vingårdsbeteckningar och vinstilar som gjorde att valet av Årets vinort för 2022 föll på just Jerez.