Rikssida Logga in
Logga in

Välkommen till Munskänkarna i Lund!

Vi arrangerar vinprovningar och kurser för våra medlemmar och för gäster. Vi vill sprida kunskap och intresse för vin, men också skapa en mötesplats där du som vinintresserad kan träffa likasinnade. Välkommen!

Nu är alla datumen för vårens provningar fastlagda och du hittar dem under Kommande vinprovningar till höger. Under utbildningar hittar du vårens två kurser: 1-betygskursen och Druvan 2. Passa på att anmäla dig innan platserna tar slut. Vi har haft problem med anmälnings-funktionen men det ska vara löst nu.

Vill du komma i kontakt med någon i styrelsen, använd länkarna under "Om oss".

För fler nyheter om Munskänkarna i Lund och våra provningar så kan du följa oss på Facebook.

Om Munskänkarna

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

Genom våra provningar, erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Med ökad kunskap kommer nyfikenheten att lära och förstå mer.

Du hittar mer information om hur du blir medlem, våra provningar och utbildningar i menyn.

Varmt välkommen till vår sektion!

Aktuellt

Mer om oss

 • image

  Introduktionskurs

  Är du nyfiken på vin och vill lära dig lite mer samt ha en bra grund för fortsatta vinupplevelser. Introduktionskursen vänder sig till dig som är nybörjare och även till dig som har provat en del men vill ha mer kunskap.

 • image

  Spännande möten

  Med hela vinvärlden genom att gå på våra variationsrika provningar. Det handlar naturligtvis i första hand om att få smakupplevelser och att lära sig mer om själva drycken. Dessutom får du trevligt umgänge och nya vänner.

 • image

  Vill du veta mer om vin?

  Trött på att alltid fråga andra till råds om vin? Osäker på vilka viner som passar till maten du tänker laga? Eller vad som menas med terroir? Då kanske Munskänkarna kan vara något för dig.

 • image

  Mousserandekursen

  Tar dig på en resa genom världens mousserande viner. Förutom vinkunskap och vinprovning fokuserar kursen på hur olika maträtter passar till vinerna. För dig som vill lära dig mer om champagne och andra mousserande viner.