Välkommen till Munskänkarna i Lund!

Vi arrangerar vinprovningar och kurser för våra medlemmar och för gäster. Vi vill sprida kunskap och intresse för vin, men också skapa en mötesplats där du som vinintresserad kan träffa likasinnade. Välkommen!

Information om höstens verksamhet

Nu börjar vi så smått att komma igång igen med våra fysiska träffar.

Under hösten har vi startat kurser för både nybörjare, för er som vill lära er med om olika druvor och nu startar vi en kort kurs om Sherry.

Vi kommer också att ha månadsprovningar där vi proval vin med olika teman, oftast sista torsdagen i månaden.

Vi planerar också att kunna ordna Nysläppsprovningar. Vid detta tillfälle provar vi ett antal av månadens nyheter på Systembolaget. Dessa provningar genomförs på måndagar i början på månaderna.

 

Vill du komma i kontakt med någon i styrelsen, använd länkarna under "Om oss".

 

Viktigt vid anmälan på hemsidan till våra aktiviteter

På vår hemsida vid information om provningen finns en knapp för anmälan. Du måste ange ditt medlemsnummer och sedan bekräfta anmälan med knappen under.
OBS: Om du gör en ny anmälan med ditt medlemsnummer, så makuleras den första anmälan!
På ditt medlemsnummer kan det bara finnas en anmälan! 
Om du anmält 2 gånger och fått två email med betalningsinfo och avinr, skall du bara använda den sista.

Om du vill anmäla fler personer så gör du det på din första anmälan innan du bekräftar den.
För varje gång du gör en anmälan får du ett email och ett avinr som betalningsreferens.
Har du fått flera email på ditt medlemsnummer är det bara det senaste mailet som gäller!

Om du ändrar din anmälan hamnar du sist på listan. Fins det då personer på en reservlista så får förste person på reservlistan den platsen du hade.

Som bekräftelse på att du anmält dig får du ett mail med ett avinr. Det är genom AVINR vi kan identifiera din betalning! Vi har en lista med avinr och belopp, där vi skall bocka av inkomna inbetalningar. Alltså, ange AVINR när du betalar, och kontrollera att det 6-sifriga numret är korrekt.

Anmälan skall betalas snarast. När många anmält sig och vi fått en reservlistan, behöver vi kunna erbjudna platser som inte är betalda, till medlemmar på reservlistan. Vi vill inte riskerar att ha tomma stolar på provningen, samtidigt som personer vill deltaga och väntar på reservlistan.

 

Om Munskänkarna

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

Genom våra provningar, erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Med ökad kunskap kommer nyfikenheten att lära och förstå mer.

Du hittar mer information om hur du blir medlem, våra provningar och utbildningar i menyn.

Varmt välkommen till vår sektion!

Aktuellt

 • 2023 års resestipendiater
  Riks

  Publicerat:

 • Vinnare av vinprovarväska
  Riks

  Publicerat:

 • Vinlista praktiskt 3-betygsprov
  Riks

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
Utbildningar

Mer om oss

Årets bästa vin

Årets bästa vin är ett nytt initiativ i föreningen Munskänkarna. Temat för 2022 års upplaga är Spanien och de tre kategorierna är rött respektive vitt vin samt sherry.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.

Årets vinort 2022: Jerez

Det var framför allt den snabba och spännande utvecklingen vad gäller kvalitet, hantverksmässighet, vingårdsbeteckningar och vinstilar som gjorde att valet av Årets vinort för 2022 föll på just Jerez.