Välkommen till vår sektion!

Välkommen till Munskänkarna i Trelleborg 

 

Sektionen i Trelleborg bildades 1985, har cirka 140 medlemmar, och är en av landets ca 170 sektioner. Gemensamt för alla sektioner är att förmedla kunskap om vin och detta sker genom att medlemmarna ges tillfälle att delta i intressanta och inspirerande vinprovningar där man också har möjlighet att träffa andra vinintresserade. Trelleborgssektionen anordnar olika typer av arrangemang under året.

Sektionsprovningar 

Vänder sig till samtliga medlemmar samt gäster och har varierande tema. Under ledning av engagerade provningsledare får man fördjupade kunskaper om provningens tema samt prova på spännande viner. 

Utbildningar

Munskänkarna har ett brett urval av kurser i vinkunskap på olika nivåer. Sektionen i Trelleborg försöker ordna kurser varje år. 

Hjärtligt välkommen till Munskänkarna i Trelleborg och dess arrangemang.

 

Kontakta oss på trelleborg@munskankarna.se

Mats Nilsson, Ordförande

Ingrid Olsson, vice ordförande

Lena Boström, kassör

Katarina Frejd, sekreterare/IT-ansvarig

Gunilla Bohman & Ingrid Olsson, utbildningsansvariga

Mats Theander, ledamot

Stephan Persson, provningsansvarig

Aktuellt

 • Jultävling: Bästa vinvitsen
  Riks

  Publicerat:

 • Årets bästa vin: Tre spanska mästare
  Riks

  Publicerat:

 • 2023 års resestipendiater
  Riks

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
 • Årsmöte - Kvalitetsviner från Côtes du Rhône vis à vis exklusiva viner från Châteauneuf-du-Pape

  Trelleborg - 2023-02-17

 • Masterclass Chianti

  Trelleborg - 2023-03-17

Utbildningar

Mer om oss

Årets bästa vin

Årets bästa vin är ett nytt initiativ i föreningen Munskänkarna. Temat för 2022 års upplaga var Spanien och de tre kategorierna rött respektive vitt vin samt sherry.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.

Årets vinort

Årets vinort 2023 är Bolzano i Alto Adige – Italiens nordligaste och mest alpina vinregion. Med sin historiska koppling och närhet till Österrike är det lite av en blandning av germansk stringens och italiensk charm.