Om oss

Föreningen Munskänkarna är en ideell förening som bildades 1958 och är idag en landsomfattande vinprovarorganisation med cirka 25 000 medlemmar. Vi finns på över 170 orter i Sverige och utomlands.

OM ATT LÄRA MER OM VIN

En vinupplevelse är inte bara doft och smak. Det är också geografi, kulturhistoria och fascinerande människor. Nya skördemetoder, lagringsobjekt och månadens fynd är detaljer, som ger perspektiv på vinvärlden och bakgrund till smakanalysen.

Om allt detta vill vi berätta. Vi vill visa vägen till nya spännande upptäckter. Vi vill inspirera fler att bli sin egen vinprovare och att lära sig ställa krav på bra viner. Det gör man bara genom ökad kunskap.

Vår målsättning är att vi ska träffas under trevliga och avspända former för att lära oss mer om viner och även andra drycker från hela världen.

OM ATT DELTA I VÅRA VINPROVNINGAR

För att delta behöver man inte ha några speciella vinkunskaper, men man skall självklart ha ett stort intresse av att lära sig mera om vin. På våra möten har vi som regel ett föredrag med en efterföljande vinprovning. Ibland avslutar vi med en god måltid. Våra möten är som regel mycket välbesökta.

KURSER I VINKUNSKAP

Sektionen har redan från bildandet bedrivit en aktiv utbildningsverksamhet för att öka medlemmarnas vinkunskaper. Munskänkarnas riksorganisation har fastställda kurs- och läroplaner för vinkurser på såväl ett-, druv- som tvåbetygsnivå som har följts vid genomförandet av ett flertal kursomgångar.

OM ATT FÅ VETA MER

Om Du är intresserad av få ytterligare information är Du välkommen att kontakta någon av oss i styrelsen.