Välkommen till vår sektion!

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

På dessa sidor kan du hitta information kring Skellefteåsektionen och våra aktiviteter. Vi träffas under trevliga och avspända former för att tillsammans lära oss mer om viner och andra ädla drycker.
Även du som inte är medlem i Munskänkarna är välkommen att delta i våra provningar om du vill känna dig för inför ett eventuellt medlemskap.
Det krävs inga förkunskaper för att bli medlem i Munskänkarna, vi är alla här för att lära och med ökad kunskap kommer nyfikenheten att lära och förstå mer.
Du hittar mer information om hur du blir medlem, våra provningar och utbildningar i menyn.  För mer information om vår verksamhet, kontakta någon i styrelsen.

Glöm inte att gilla oss på Facebook för senaste nyheterna!

Varmt välkommen till vår sektion!

Aktuellt

 • Viner vid stationsprovning 23/9

  Publicerat:

 • Planerade utbildningar hösten 2022

  Publicerat:

 • Höstens provningar 2022

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
 • Choklad och vin med Erik Grödahl

  Tre Loger - 2022-12-02

Utbildningar

Mer om oss

Årets bästa vin

Årets bästa vin är ett nytt initiativ i föreningen Munskänkarna. Temat för 2022 års upplaga är Spanien och de tre kategorierna är rött respektive vitt vin samt sherry.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.

Årets vinort 2022: Jerez

Det var framför allt den snabba och spännande utvecklingen vad gäller kvalitet, hantverksmässighet, vingårdsbeteckningar och vinstilar som gjorde att valet av Årets vinort för 2022 föll på just Jerez.