Årets vinort 2016

Resa på egen hand eller i grupp

För dig som planerar att besöka Årets Vinort kommer här lite tips på boende, trevliga restauranger och vingårdsbesök som kan vara bra att ha med sig.

Gruppresor

SweetEasy
SweetEasy erbjuder skräddarsydda resor i Katalonien med doft och smak av vin. För att fira att DO Montsant och DOQ Priorat utsetts till årets vinort 2016, har de satt samman ett specialerbjudande för Munskänkarnas medlemmar. Sara och Sinisa från Munskänkarna Barcelona är Ditt värdpar under resan, och öppnar dörrarna till både välkända och nästan oupptäckta vinproducenter av världsklass.

Välkommen att uppleva det bästa av Montsant och Priorat!

Våra öppna resor kan bokas för två person, och max antal resenärer är begränsat till 14 personer, för större grupper arrangerar vi separata resor.
22 – 26 jun
6 – 10 jul
21 – 25 sep
12 – 16 okt (Få platser kvar)
26 – 30 okt

Utöver dessa datum, kan vi arrangera resor för färdiga grupper, med samma upplägg, eller ett skräddarsytt program baserat på era specifika intressen och önskemål. Då har vi inget maxantal, utan gruppens storlek bestämmer ni.

Besök SweetEasys hemsida för mer information om deras resor.

BKWine
Res med Sveriges mest erfarna arrangör av vinresor till Munskänkarnas Årets Vindistrikt, Priorat. Kombinera det med att göra en djupdykning i Kataloniens viner och bubblig cava.

På den här resan får du uppleva något av det bästa av det Katalonien har att erbjuda i vinväg och i matväg. Du bor charmigt just vid stranden i en av den katalanska kustens pärlor. Därifrån blir det vinbesök och utflykter till vinproducenter som visar dig vad som händer i Katalonien och Priorat idag.

Du reser tillsammans med en av Sveriges mest erfarna vinpersonligheter, Per Karlsson, medförfattare till flera prisvinnande svenska och internationella vinböcker, en av de första i Sverige att ta Munskänkarnas 3-betyg och en av grundarna till BKWine. Per gjorde sin första vinresa i Katalonien redan 1989.

Fakta om resan:
• Datum: 5-9 oktober 2016
• 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost:
• 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
• Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
• Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

Du hittar alla detaljer om resan till Katalonien med Priorat, 5-9 oktober 2016, här.  

BKWine Vinresor gör även skräddarsydda vinresor om till exempel din Munskänkssektion vill göra en egen resa till Katalonien-Priorat, eller till något annat vindistrikt. Under de senaste åren har vi gjort ett tjugotal skräddarsydda vinresor för olika Munskänkssektioner.

Mer info om BKWines skräddarsydda vinresor finner du på deras hemsida.