Göteborg

Välkommen till Munskänkarna i Göteborg!

Om du är intresserad av att smaka goda viner under sakkunnig ledning, då har du kommit rätt! Likaså om du vill lära dig mer om vinets underbara värld, vi välanpassade kurser för nybörjare såväl som vältränade vinprovare.

Bli medlem i sektion Göteborg

Göteborgssektionen är en förening för alla med ett vinintresse stort och djupt eller litet och lätt. 
Alla är lika välkomna, genom våra provningar, erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Med ökad kunskap kommer nyfikenheten att lära och förstå mer.

Du hittar mer information om hur du blir medlem, våra provningar och utbildningar i menyn.

Varmt välkommen till vår sektion!

Aktuellt

 • Nominera Årets vinort 2025
  Riks

  Publicerat:

 • Regiontävlingens vinlista
  Riks

  Publicerat:

 • Årets bästa vin – medlemmarnas val 2024
  Riks

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
 • Röda viner från Österrike

  Vinarkivet Swea Hof Elite Plaza - 2024-04-20

 • Grillviner

  Kvibergs Kantin - 2024-05-05

Utbildningar

Mer om oss

Årsmöte 25/2

Kallelse till årsmöte Göteborgssektionens medlemmar kallas till årsmöte söndagen den 25 februari 2024, kl 16:00 (Kvibergs Kantin)

Årets vinort

Årets vinort 2023 är Alto Adige – Italiens nordligaste och mest alpina vinregion. Med sin historiska koppling och närhet till Österrike är det lite av en blandning av germansk stringens och italiensk charm.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.