Välkommen till Munskänkarna i Göteborg!

Om du är intresserad av att smaka goda viner under sakkunnig ledning, då har du kommit rätt! Likaså om du vill lära dig mer om vinets underbara värld, vi välanpassade kurser för nybörjare såväl som vältränade vinprovare.

Göteborgssektionen är en förening för alla med ett vinintresse stort och djupt eller litet och lätt. 
Alla är lika välkomna, genom våra provningar, erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Med ökad kunskap kommer nyfikenheten att lära och förstå mer.

Du hittar mer information om hur du blir medlem, våra provningar och utbildningar i menyn.

Varmt välkommen till vår sektion!

Aktuellt

 • 31 länder deltar i VM i blindprovning
  Riks

  Publicerat:

 • Prisökning i Munskänkarnas indexportfölj
  Riks

  Publicerat:

 • Nyheter i Läroplan/kursplan för tvåbetyget
  Riks

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
Utbildningar
 • Nya världenkurs

  Medborgarskolan - 2022-10-13

 • Mousserandekurs

  Medborgarskolan - 2022-10-19

Mer om oss

Höstens preliminära program

Här presenterar vi höstens preliminära program, vissa delar kommer kunna ändra sig och datum flyttas runt, när vi väl publicerar dem på hemsidan

Årets bästa vin

Årets bästa vin är ett nytt initiativ i föreningen Munskänkarna. Temat för 2022 års upplaga är Spanien och de tre kategorierna är rött respektive vitt vin samt sherry.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.