Vinbarer

Göteborgs vinbarer

I Göteborgssektionen utvecklar vi våran egna metod för att göra vinrecensioner. Vårt första fokus kommer vara vinbarer.

Nedan följer de vinbarer vi har provat.

För att lära dig mer om våran egna metod, kolla detta.

 

Björns Bar

11 april 2024: 4/4

Björns Bar ligger inte bara i källaren under Koka mitt på den skramliga bargatan Viktoriagatan utan ingår även i resturangfamiljen Koka. Det var glest med besökare denna tidiga kväll för vårt besök. Trevlig miljö med källarvalv, dämpad musik och lugn atmosfär. Bra vinlista med gott om vin på glas, både bubbel, vitt och rött med priser från 120 till 325 sek/glas. Även flera stora och dyrare vin finns på flaska. Vår önskan att prova flera viner på halvglas bemöttes med ett positivt glatt svar. Vid vår förfrågan om vi kunde testa genom Cora-vin plockades det fram flera spännande gamla mogna viner. Dyrt, ja, men riktigt goda viner. Liten men blandad meny med snacks och smårätter. God kunskap hos personalen som gärna pratade kunnigt om vinerna. Bra och trevlig service.

 

Feskens Bar

11 april 2024: 4/4

Feskens Bar ligger mitt inne i fine-dining restaurangen Fiskekrogen och är ingen uttalad vinbar. Mycket trevlig barmiljö med gott om utrymme mellan borden. Det vilar en lätt känsla av flärd och lyx över det hela. Något tunn vinlista med vin på glas, men de som finns är mycket bra. Flest vita viner och bubbel, vilket kan förklaras av restaurangens meny, även några få röda finns. Priser från 145 till 235 sek/glas. Restaurangens vinkällare är mycket imponerande. Listan över vin på flaska är mycket lång och innehåller verkliga kvalitetsviner. Om man har något att fira och vill lägga en slant på en fin flaska bubbel eller stilla vin behöver man inte bli besviken.
Självklart fick vi prova flera viner innan vi beställde och halvglas var inget problem. Cora-vin var inte det självklara men går att få då och då, lite oklart om kriteriet. Liten men blandad meny med smårätter, lite efter säsong och det självklara, ostron. God kunskap hos den välutbildade personalen, flera med sommelierutbildning. Trevlig genomgång av vinerna med berättelser om vingård och vinmakaren. Bra. Mycket bra och trevlig service.

 

Olssons Vin

20 mars 2024: 3/4

Olssons Vin ligger mitt i det bar- och restaurangtäta Långgatorna. Publiken kvällen för vårt besök var mycket ungdomlig. God stämning, med ett om än något störande, trevligt sorl. Bra vinlista med gott om vin på glas, både bubbel, vitt och rött med priser från 120 till 200 :- per glas. Även flera stora och dyrare vin på flaska. Vår önskan att prova flera viner på halvglas bemöttes med ett positivt glatt svar. Vid vår förfrågan om vi kunde testa genom Cora-vin så var svaret mycket svävande och tveksamt trots att de har utrustningen. Liten men blandad meny med snacks, smårätter och pizza. Hög puls som sagt med många gäster så lite stressat bemötande och ojämn servicenivå.

 

Restaurang 28+

19 april 2023: 4/4 

Vinbaren ligger som en bakficka till fine diningsalen. Mycket stort urval av viner på glas, finns även möjlighet att prova cora-viner, dock ingen skriven vinlista. Hög nivå på vinkunskap och engagemang från personalen när det gäller vinval. Detta är ett bra val om man vill ha en större vinupplevelse. Matmässigt finns det även en barmeny och urval av kvällens avsmakningsmeny till ett lägre pris än fine dining-salen. Rekommenderas varmt.

 

Vinbaren

22 mars 2023: 3/4

Stor vinbarslokal. Mycket stor vinlista och många viner på glas. En hel del viner även från oväntade håll. Matmenyn har betoning på chark, ost och smårätter från medelhavet. Hög puls med många gäster så lite stressat bemötande och ojämn servicenivå.

 

Wagners Bistro

22 mars 2023: 4/4

Wagners vinbar ligger i direkt anslutning till matsalen. Mycket stor vinlista, något färre vin listade på glas men personalen öppnade vid vårt besök även andra flaskor. Finns möjlighet att prova cora-viner. Hög nivå på vinkunskap och engagemang från personalen när det gäller vinval. God vinupplevelse. Finns barmeny, mellanstora rätter och a la carte av hög kvalité som passar till vinet.