Om oss

Välkommen till vår sektion!

I Göteborg är vi ca 1300 medlemmar och är därmed den näst största sektionen i Sverige. Göteborgssektionen är en av Munskänkarnas äldsta sektioner och är jämnårig med föreningen som startades 1958.

Utbildningssidan med ett brett och välutnyttjat kursprogram ligger oss varmt om hjärtat och därför har vi också utvecklat ett antal specialkurser för att ge medlemmarna möjligheten att utveckla sitt vinintresse, när basprogrammet är genomgånget.
Vissa kurser är riktade mot den vetgirige, andra är mer inriktade mot kombinationen av social samvaro och tematiska vinkvällar.
Kursprogrammet är uppbyggt med ett stegvis ökande kunskapsinnehåll med ettbetygskursen som start för nybörjare.

Vi håller också många olika provningar under året, allt från generella provningar till snävare teman. 
Provningar kan vara med eller utan mat, ibland på områdesrelaterade teman, ibland med teman kring druvor eller vinmakare – men alltid under sakkunnig ledning.
Vi strävar efter intressanta provningar i en avslappnad miljö.
Varje månad har vi också en drop-in provning med månadens nyheter, denna provning innehåller också alltid en maträtt anpassad mot månadens viner till en billig penning.

För att deltaga i våra aktiviteter behöver man vara medlem – medlemmar dock kan på de flesta av våra provningar ta med en gäst.
Hur Du blir medlem kan du läsa på vår hemsida, vilken vi också använder oss av för anmälningar till olika aktiviteter.

Styrelsen i Göteborgssektionen är liten, men det mesta arbetet utförs av våra provningsgrupper och utbildningsgrupper. Vi har ca tjugo stycken munskänkar som är lärare på våra olika kurser och tio andra som arrangerar alla våra provningar.

För den som vill engagera sig i våra aktiviteter – anmäl ert intresse till någon i styrelsen!

Jag vill gärna hälsa dig varmt välkommen som Munskänk i Göteborg och till alla våra aktiviteter. Det finns en spännade värld med härliga vinupplevelser som väntar!

Mats Burnert
Ordförande