Välkommen till Munskänkarna i Lund!

Vi arrangerar vinprovningar och kurser för våra medlemmar och för gäster. Vi vill sprida kunskap och intresse för vin, men också skapa en mötesplats där du som vinintresserad kan träffa likasinnade. Välkommen!

Information om vår verksamhet

Under våren fortsätter vi de kurser vi startade i höstas för både nybörjare och för er som vill lära er med om olika druvor. Vi har också en Sensorik kurs under våren.

Vi genomför månadsprovningar där vi provar vin med olika teman, oftast sista torsdagen i månaden.

Vi ordnar också Nysläppsprovningar. Vid detta tillfälle provar vi ett antal av månadens nyheter på Systembolaget. Dessa provningar genomförs på måndagar i början på månaderna.

Du kan läsa om viktiga tips kring hur du anmäler dig här.

Vill du komma i kontakt med någon i styrelsen, använd länkarna under "Om oss".

Varmt välkommen till vår sektion!

Aktuellt

 • Vinstugan: Faktorerna bakom ditt vinval
  Riks

  Publicerat:

 • Undersökning om Munskänkarna från Demoskop
  Riks

  Publicerat:

 • In Vino nominerad till Publishingpriset
  Riks

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
 • Nysläppsprovning oktober

  Matrummet - 2023-10-09

 • Vinkemi med fokus på lagring/oxidering/ålder

  Hotel Lundia - 2023-10-26

Utbildningar

Mer om oss

Årets vinort

Årets vinort 2023 är Alto Adige – Italiens nordligaste och mest alpina vinregion. Med sin historiska koppling och närhet till Österrike är det lite av en blandning av germansk stringens och italiensk charm.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.

Årets bästa vin

Vilka blir årets favoriter på temat chardonnay? Medlemmarna nominerar och röstar fram Årets bästa vin 2023 – medlemmarnas val. Senare i år utser våra provningsgrupper Årets munskänksvin 2023 på samma tema.