Välkommen till vår sektion!

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

Genom våra provningar erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner i egen hand. Med ökad kunskap kommer nyfikenheten att öka. Du hittar mer information som om Hur du Blir medlem, Våra provningar och Utbildningar på menyn.

Varmt Välkommen till Vår Sektion!

Aktuellt

 • Munskänkarna i Vinguiden pratar om
  Riks

  Publicerat:

 • 31 länder deltar i VM i blindprovning
  Riks

  Publicerat:

 • Prisökning i Munskänkarnas indexportfölj
  Riks

  Publicerat:

På gång

Den 25 augusti kommer Thibault de Lartigue till Otterbäcken och har en provning på temat Highlights on Rhone and Provance. Provningen kommer att hållas på engelska.

Mer om oss

Så här anmäler du dig till en provning

Du får mail i vanlig ordning med inbjudan. Anmäl dig på vår hemsida: munskankarna.se/otterbacken. När du anmält dig kommer du att få en bekräftelse med betalningsinformation. Vid anmälan kan du även lägga till gäster.

Årets bästa vin

Årets bästa vin är ett nytt initiativ i föreningen Munskänkarna. Temat för 2022 års upplaga är Spanien och de tre kategorierna är rött respektive vitt vin samt sherry.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.