Välkommen till vår sektion

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

Genom våra provningar, erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Med ökad kunskap kommer nyfikenheten att lära och förstå mer.

Vi har ett stort utbud av aktiviteter, t.ex. kurser på olika nivåer, vinprovningar, vinseminarier, vinhandlare i Bryssel med omnejd och besök på vinmässor.

Här på hemsidan hittar du mer information om hur du blir medlem, våra provningar och utbildningar. I varje beskrivning hittar du det exakta priset. På provningarna gäller elektrionisk betalning med QR-kod eller kontant betalning, medan kurserna betalas via konto i förväg.

Varmt välkommen till Brysselsektionen!

Ordförande: Lena Jakobsson
Utbildningsansvarig: Gun Merila
Kassör: Cicilia Eriksson
Sekretere: Ansa Norman-Palmer
It-ansvarig: Ingemar Mikander
Provningsansvariga: Ingemar Mikander och Michael Johnsson

Aktuellt

 • Länkar till diverse mer eller mindre beprövade detaljister

  Publicerat:

 • Facebook - Munskänkarna i Bryssel

  Publicerat:

 • Rätta svaren i Munskänkstävlingen på Skepparp
  Riks

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
 • Vinlandet Grekland

  TapaSoif by Canette - 2022-09-28

Utbildningar
 • Brysseldruvkurs

  Facklokalen - 2022-09-06

Mer om oss

Följer du Brysselsektionens kurser, provningar och seminarier får du goda kunskaper om vin och vinområden.

Årets bästa vin

Årets bästa vin är ett nytt initiativ i föreningen Munskänkarna. Temat för 2022 års upplaga är Spanien och de tre kategorierna är rött respektive vitt vin samt sherry.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.