Istrien - 2017 års vinort

Istrien

Vi har ett mycket spännande vinår framför oss med vinorten Istrien som ligger i Kroatiens västra del.

En vinregion som förmodligen skulle tillhört någon av de klassiska vinområdena i världen om det inte har varit för det geografiska läget som har medför att det genom historien har varit med om många krig och olika kungakronor, vilket har gjort att utvecklingen gått långsamt. Det var som en vinmakare vi besökte beskrev situationen: ”Min farfar är född i Österrike, min far i Italien, jag i Jugoslavien och min dotter i Kroatien, vi har alla växt upp i samma hus”. Under det här året kommer du att få stifta bekantskap med druvsorter som Malvazija Istarska och Teran, producenter som Degrassi och Kozlovic. 

Den här sidan skall ge dig hjälp på vägen oavsett om du skall hålla en provning i din sektion eller om du skall göra en resa på egen hand. Det sistnämnda är något vi varmt rekommenderar, fantastiskt mat och fantastiska viner, möjlighet till sol och bad och allt till en mycket moderat prisnivå.

Är det något du saknar och behöver mer information? Då är du välkommen att kontakta Erik Grödahl via e-post eller via telefon: 076-039 33 33.

 

Vinistra

Namnet Vinistra är tvetydigt. Det är både en organisation och en årligt återkommande mässa.
Organisationens medlemmar är vinodlare och vinproducenter från Istrien.
Läs mer om Vinistria här.