Kommande vinprovningar

Druvbattle - Chardonnay & Pinot Noir

Sektion Göteborg
Typ Temaprovning
Plats Kvibergs Kantin, LV6, Övre Kaserngården 12  
Datum/tid 2021-10-10 kl 17:00 - 20:00  
Provningsledare  
Medlemspris 595 SEK  
Gästpris 795 SEK  
Matpris -  
Lediga platser 0 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2020-10-03 17:00  
Alla medlemmar 2020-10-04 17:00  
Gäster till medlem 2020-10-03 17:00  
Sista anmälningsdag 2021-10-07  

Druvbattle - Chardonnay & Pinot Noir

 

Tänk att en av världens mest lättodlade druvor, Chardonnay och en av de absolut mest svårodlade, Pinot Noir samsas i samma region, Bourgogne och ger uttryck för några av de absolut bästa vinerna i världen.

 

Alla försöker att kopiera Bourgognes signatur i vinerna, men ingen lyckas helt. Hur skiljer sig druvorna åt bland några av de bästa vinproducerande länderna i jämförelse med originalet? USA och Sydafrika har hittat sin egen stil och har gjort sig kända för att producera bra Chardonnay och Pinot noir. Ett annat land som kommer starkt, men som kanske har en liten väg kvar att gå är Tyskland. I områden som Ahr, Pfalz, Baden produceras mycket bra Pinot Noir (Spätburgunder). I Baden produceras dessutom riktigt bra Chardonnay, endast några mil från Bourgogne. I denna provning guidar Claes Rosvall oss genom en provning av Chardonnay och Pinot Noir från fyra länder; USA, Sydafrika, Tyskland som vi jämför med originalet, Bourgogne. Vi provar alltså totalt 8 viner. Efter provningen avnjuter vi en Chardonnay som matvin till en god middag.

 

Till denna provning behöver du ta med 9 glas. 

OBS: Glöm inte ange ev allergier i anmälan

 

Med hänsyn till pågående epidemi med Coronavirus, Covid-19 så ber vi er läsa och följa följande information:

Avseende smittskyddande åtgärder följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I dagsläget rekommenderar de att evenemang med fler än 50 deltagare skall ställas in. Mindre evenemang avråder man inte från i dagsläget. Däremot skall vi som individer och arrangörer vara uppmärksamma och försiktiga. Följande råd gäller för alla våra arrangemang. Vänligen respektera detta:

- Om man som deltagare har förkylningssymptom (snuva, hosta, halsont eller feber) ska man stanna hemma och inte delta, av hänsyn till sig själv och andra.

- Den som tillhör riskgrupperna (se Folkhälsomyndigheten) bör stanna hemma.

- Handhygien är särskilt viktig för alla närvarande. Det är viktigt att tvätta händerna med rikligt med vatten och tvål  eller handsprit före varje event.

- Undvik att hälsa på varandra genom fysisk kontakt.

Om myndigheter kommer med andra direktiv eller rekommendationer kan vi ändra detta med kort varsel.

 

Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
919daebd-acf7-4860-9e40-ac4900e92b23
0
595
795
-