Välkommen till mötesplatsen för oss som gillar vin

Vi är sveriges största mötesplats för vinprovning, vinutbildning & inspiration

Nedåt pil
SENASTE VINTIPSEN!

Hitlista 2021 09 September

2019 Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes
Frankrike, Bourgogne, Mâconnais, Pouilly-Fuissé, Domaine Cordier

Djup doft med gula äpplen, persika, gul citrus, ek och mineral i djupa toner. Medelfyllig, torr, bred, fruktig och lite utvecklad smak med god kropp, komplexa aromer, fin, mogen syra, utmärkt längd och mineralbetonad avslutning med lätt sälta. Karaktärsfullt. 7/9, 2400 fl. 

13%, Pris 249 kr, 16p

2020 Wûrzburger Stein Riesling Erste Lage
Tyskland, Franken, Juliusspital

Fin, fruktig doft med gröna äpplen, lime, gummi, vit persika och mineral. Medelfyllig, torr, fint fruktig smak med spänstig syra, nyanserade aromer, utmärkt längd och rent, gott slut med lätt mineralsälta. 21/9, 6000 fl.

13%, Pris 199 kr, 16p

2018 Chinon les Peuilles
Frankrike, Loire, Chinon, Olga Raffault

Öppen och utvecklad doft med körsbär, röda bär, fat och örter i tonerna. Medelfyllig, utvecklad och sammansatt smak med god kropp, rätt stadiga tanniner, bra syra, utmärkt längd och varm avslutning med lite mineral. Lanseras 28/9, 840 fl. 

%, Pris 199 kr, 15p

2019 Kakhuri Orange Wine
Georgien, Kakheti, Kindzmarauli Marani

Djupnat gul färg. Utvecklad doft med inslag av mandarin och torkad frukt. Medelfyllig, torr, utvecklad smak med god kropp, tydliga men avrundade tanniner, bra syra och riktigt fin längd. Stil- och ursprungstypisk cuvée av kakhuri mtsvane, rkatsiteli, kisi och khikhvi.

12.5%, Pris 99 kr, 13p

2017 Barolo
Italien, Piemonte, Barolo, Diego Conterno

Utvecklad doft med plommon, nypon, lingon och andra röda bär, läder och fat. Medelfyllig, rik, utvecklad och nyanserad smak med täta tanniner, balanserad syra, utmärkt längd och fast slut med värme. 21/9, 6600 fl.

14.5%, Pris 299 kr, 16p

Sök fler viner rescenserade av våra provningsgrupper här:

Vinlocus

Vill du lära dig mer om vin?

"Och jag som trodde att Munskänkarna bara var till för dem som redan kan en massa om vin. Tänk så fel man kan ha!"

Linda

Vinlocus - Vinplatsen

I Vinlocus hittar du viner provade av och bedömda Munskänkarnas provningsgrupper.
Det finns en provningsgrupp i Lund som bedömer beställningssortimentet, medan den i Stockholm bedömer ordinarie sortiment.

Sök viner!

Munskänkarna har en provnings- grupp som regelbundet testar viner. Denna vindatabas, Vintesten, grundades 1998 och är idag med sina mer än 10.000 bedömda viner unik i sitt slag i Sverige.

Ung och nyfiken på vin?

Gruppen Unga Munskänkar bildades sommaren 2018 för att locka fler yngre vinintresserade medlemmar och bidra till en jämnare åldersfördelning i föreningen.

Druvpodden

Välkommen till Munskänkarnas podcast Druvpodden.
- Vi provar blint men inte tyst.

Recept och vin

Vinbanken i samarbete med Munskänkarna skapar successivt en receptbank med förslag på passande viner. Här läggs nya recept ut regelbundet.

Månadens druva

Här hittar du månadens druva som har presenterats i Munskänkarnas nyhetsbrev. Läs, lär och prova. Kanske du hittar en ny favorit?

Årets vinkrogar

Varje år utses Årets vinkrogar. Vinkrogarna bedöms efter hur rikt utbud av viner de har.
Hur många av vinerna som serveras i glas och att vinlistan är informativ. Prispåslaget ska vara lägre på dyrare viner för att uppmuntra till att dricka bättre och mindre!

Årets vinort 2020 och 2021 - Roussillon

Vi har beslutat att Årets vinort 2021 ska vara Roussillon även i år.

Så här går det till

Det är enkelt!

Hur steg 1

Du kan enkelt bli medlem genom att anmäla dig som medlem på hemsidan. Sen är det bara att ta del av en hel värld av vininspiration. I föreningen finns det gott om människor som mer än gärna delar med sig av sina tips och erfarenheter.

Hur steg 2

Låt dig inspireras och lära dig mer från artiklar på hemsidan eller genom tidningen Munskänken som skickas hem till din brevlåda. I Vinsöket kan du också se omdömen på över 2000 provade viner.

Hur steg 3

Gå på provningar och utbildningar och bli en riktig expert! Provningar och utbildningar hittar du på hemsidan - alltid till självkostnadspris. Bara att logga in och anmäla dig!

+1880
Vinprovninar
28 338
Medlemmar
176
Sektioner

Vi har många sektioner i Sverige och utomlands och du kan gå med i Munskänkarna oavsett var du bor. Ett medlemsskap kostar endast 375 kr/år.

Gå med här