Beställningssortimentet 2012 02 Februari

Provningsdatum
2012-02-01

Provningsgrupp
Rickard Albin (RA) - provningsledare, Mårten Söderlund (MS), Johan Wadman (JW), Magnus Hoffstein (MH)

 • Mousserande vin

  BETYG

  13
  139:-
  Prisvärt
  Mousserande vin Mousserande vin
  Sydafrika, Western Cape
  7700
  Lätt laxrosa färg. Doft med inslag av blodapelsin, grape, jordgubbar, mariekex, gråpäron och ett uns banan. Attack med en aning sötma, men med frisk och balanserande fruktsyra med ett aningen metalliskt avslut. Pinot Noir och Chardonnay
 • Vitt vin

  BETYG

  16
  320:-
  Prisvärt
  Vitt vin Vitt vin
  Frankrike, Loire
  74162
  Ganska ljus mässingsgul färg. Elegant, finstämd, lätt rökig doft med inslag av fläder, citrusblommor, kastanjer och kalk. Komplex, sammansatt smak med utmärkt balans mellan frisk, ren fruktsyra, utmärkt struktur, med rondör och lång, god eftersmak.
 • BETYG

  12
  112:-
  Ej prisvärt
  74081
  Mycket ljus gul färg. Medelfyllig, grön doft med fruktiga toner av päron och grapefrukt med inslag av papp. Medelfyllig smak med ung fruktsyra i en rund kropp med tydlig restsötma och lite bitterhet i avslutet. 100% Neuburger Säljs i 6-pack för 672:-
 • Rött vin

  BETYG

  13
  125:-
  Prisvärt
  Rött vin Rött vin
  Italien, Piemonte
  Ungdomlig lättare doft med inslag av plommon, viol och mandel plus ett lite elegant inslag av läder och tjära. Smaken har en mild attack med balans och eftersmaken har en markerad men polerad syra i ett torrt avslut.
 • BETYG

  12
  95:-
  Prisvärt
  Rött vin Rött vin
  Sydafrika, Coastal Region, Stellenbosch
  74438
  Tätpigmenterat mörkt vin med omogen kant. Styvt medelfyllig doft av mörka bär, lakrits och vanilj från ekfaten. Ganska rik bärig smak med unga tanniner och spänstig fruktsyra.