Provningsdatum
2022-10-01
Bedömare
Ulf Jansson, Peter Axelsson, Caroline Edgren
Provningsdatum
2022-10-01
Bedömare
Ulf Jansson, Peter Axelsson, Caroline Edgren
Om provningen
Tillfälligt sortiment på Systembolaget 7 och 14 oktober.
Druvor: 100% chardonnay
Druvor: 100% fiano
Druvor: 50% semillon, 50% sauvignon blanc
Druvor: 35% riesling, 25% pinot gris, 15% pinot bianco, 10% muscat, 10% gewurztraminer, 5% pinot blanc
Druvor: 85% treixadura, 11% godello, 4% albarossa
Druvor: 100% chardonnay
Druvor: 100% sauvignon blanc
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: 100% chardonnay
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: 100% riesling
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: 100% riesling
Druvor: 100% silvaner
Druvor: 100% riesling
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: 100% chardonnay
Druvor: 100% nero d'avola
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: 100% cabernet sauvignon
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: 100% shiraz
Druvor: 100% país
Druvor: cabernet sauvignon, tannat
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: 100% gamay
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: 100% nebbiolo
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: 100% nebbiolo
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: sangiovese, canaiolo nero
Druvor: 100% dolcetto
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: 100% pinot noir
Druvor: 45% tinta roriz, 40% touriga franca, 15% touriga nacional
Druvor: 100% blaufränkisch
Druvor: 98% tempranillo, 2% cabernet sauvignon
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: garnacha, tempranillo, graciano, viura, mazuelo, malvasia, garnacha blanca
Druvor: 75% tempranillo, 25% merlot
Druvor: 100% garnacha
Druvor: 90% mencía, garnacha tintorera, souzao, alvarelhão, juan garcia
Druvor: 100% cabernet sauvignon
Druvor: 100% pinotage
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: 100% pinot noir
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: 100% pinot noir
Druvor: 100% cabernet sauvignon
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: 100% pinot noir
Druvor: 100% tannat
Druvor: 55% malvasia, 25% trebbiano, 20% sangiovese
Druv- eller distrikttypisk
Druvor: 100% boal
Druvor: 100% palomino fino
Munskänkarna var först i Sverige med att regelbundet recensera viner. Under åren har metodiken utvecklats och idag bedöms kvaliteten utifrån en 20-poängskala.